Bakarlördag

Måste säga att jag är på riktigt bra humör idag av någon anledning... dock lite trögstartad imorse eftersom jag visste att jag var tvungen att åka iväg på affären för att kunna baka det jag tänkt idag. Men sagt å gjort inhandlades ingredienserna och lite till för kommande dagar när andan faller på. Dock hade Ica inte den smalessens jag hade tänkt att köpa men ska kolla på Copp ikväll eller imorgon. Om inte annat får jag fara ner på Tanfondant www.tandfondant.se, butiken som har ALLT för bakning. Skulle vilja köpa hela affären. Dock har de bara öppet på vardagar vilket är lite tråkigt eftersom det oftast är på helgen jag har tid och ork att fara ner på stan. Efter jobbet känns det väldigt drygt, då vill jag bara hem.
 
Men idag har det hemma hos mig bakats två sorters kakor! Den första sorten blev Nougatrutor då jag hade nougat liggandes i skafferiet. Den andra sorten blev spröda mördegskakor då jag för ett tag sedan köpte kakstämplar som jag nu kom till att vilja pröva. Se resultatet nedan.
 
Nougatrutor
 
9 dl Havregryn
3 dl Socker (tog 2,5dl)
3 hg smält Margarin
3 tsk bakpulver
1 tsk Vanliljsocker
ca 4 tsk Mjöl
½ kg Nougat
 
1. Smält smöret i en kastrull och blanda samman det med resten av de torra ingredienserna.
2. Bred ut i en långpanna (vanlig standard). Grädda mitt i ugnen ca 10min på 200 grader.
3.Hyvla (eller smält nougaten) över den varma kakan.
4. Bred ut den med en slickepott och innan nougaten stelnat helt kan man göra mönster i kakan med en gaffel eller liknande.
 
 
"Made with love"- kakor
 
250g Smör, rumsvarmt
2½ dl Florsocker
½ tsk Salt
½ tsk Bakpulver
ca 4 dl Mjöl (tillsätt mer om det behövs, degen ska inte vara kladdig)
1 Äggula
2 tsk Vaniljsocker
 
Blanda samma alla ingredienser i en matberedare. Låt degen sedan vila i kylskåpet en stund. Ta ut degen, forma bollar som du trycker ut ganska så tunt och ta sedan ut kakan med ett runt kakmått. (Du kan prova att kvala ut en bit deg också men med min gick det ej) Lägg sedan alla kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ungnen ca 10 min på 175 grader. Ta ut dem och stämpla dem genast medan de är varma, ta i litegrann med stämpeln så att texten blir tydlig. Låt svalna.
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Sandras mat o kakor

En blogg där egenskapade recept och andras varvas med tankar om livet och dess mening. Bloggen tar upp allt ifrån klassiska recept på drömmar till mer nyskapade som marshmallowbrownies. När det kommer till mat blandas snabba vardagsrecept med recept för helg och finare tillfällen. En blogg skapad av kärlek till det goda i livet, mat och bak.

RSS 2.0