kycklinggryta med ädelost
Idag har jag provat ett nytt recept till middag som jag hittat på arla.se. Kyckling i överlag är det som äts mest här hemma men det är lätt att tappa fantasin efter ett tag och jag vill gärna hitta nya kycklingrecept med nya spännande smaker. Denna rätt blev väldigt god och jag kan varmt rekommendera den!

Ikväll blir det zumba, äntligen har man någorlunda lärt sig stegen vilket gör det hela mycket roligare... och jobbigare för den delen. Trodde aldrig att jag skulle våga prova på denna form av motion, dans i grupp framför en spegel... ingen höjdare precis enligt mig. Men jag håller mig så långt till höger som möjligt och det funkar faktiskt, man slappnar av mer å mer för varje gång och vågar släppa loss.
500g Kycklingfile
3 dl mellangrädde
1msk kycklingfond
1tsk krossad rosepeppar
1krm svartpeppar
1msk svartvinbärssaft
1, 5 tsk soja
1, 5 dl riven Ädelost
Skär kycklingen i bitar, stek och krydda med salt o peppar. Slå på grädden och tillsätt alla kryddor. Låt koka i ca 10 min. Tillsätt den rivna osten och red av grytan om så önskas för fylligare sås. Servera med ris.
