Päron- och Jordgubbsbiskvier

Biskvier är definitivt en favoritkaka även om jag inte bakar dem ofta, antar att jag tycker att det är väldigt många steg som skall göras. Enligt min mormors recept så ska man dessutom mala hasselnötter till botten och göra sin egen "mandelmassa". Detta gjorde jag till jul och jag måste säga att jag gillar de bottnarna bättre än de med köpt mandelmassa. Dock använde jag just detta idag, för otroligt goda blir de ändå, något segare och lite sötare bara. Men istället för att fylla dem med en klassisk smörkräm så har jag idag exprimenterat lite och smaksatt och färgat krämen, detta med smak och färg från www.tandfondant.se. Jag gjorde en dubbelsats eftersom jag gjorde hälften med päronsmak och hälften med jordgubbssmak.
 
Päron- och Jordgubbsbiskvier (ca 40st)

Botten

500 gram fint riven mandelmassa
1,5 dl strösocker
4 äggvitor

Fyllning

2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggvita från ett stort ägg
500 gram mjukt smör


Essens och färg efter tycke och smak

Chokladtäcke

300 gram ljus choklad (eller vit eller mörk,
vilket du själv föredrar, jag blandar ljus och mörk)

 Gör såhär;

1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på ett rivjärn.
2. Separera äggen och vispa äggvitan lätt tillsammans med sockret. Tillsätt mandelmassan och rör ihop till en jämn smet.
3. Lägg bakplåtspapper på en plåt, rita rundlar på denna (ca 20 st) Jag använder mig av ett lock till en kryddburk (Santa Maria). Fyll en sprits med mandelmassan och sprits ut den i cirklarna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, håll kolla sista minutrarna.
4-5. Medan gräddning kan du påbörja smörkrämen. Vispa upp äggvita, florsocker och vaniljsocker med en elvisp. Tillsätt mjukt smör, lite i taget och vispa hela tiden (kan se ut som det skär sig men fortsätt vispa så går den ihop sig). Vispa i 3-4 min och det kommer bli en tjock och fluffig kräm. Smaksätt med essen och färga den utifrån önskemål. 
6. Ta ut bottnarna och låt dem svalna totalt innan du petar lös dem från pappret. Sitter de fast kan du lägga en fuktad handduk under bakplåtspappret så ska det gå lättare att få lös dem.
7-8. Bred på smörkrämen på bottnar med en tesked, försökt få dem lite toppiga. Lägg dem på ett fat och ställ dem i kylen ca 1 timme.
9. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron, doppa biskvierna försiktigt så att chokladen täcker toppen helt. Lägg på fat igen och dekorera om du vill med strössel eller annat. Låt stelna i kylen.

Lycka till!

 

 
 
Elisabeth
2015-04-21 @ 14:32:08

De här biskvierna var det godaste jag ätit på länge särskilt de med päronsmak. ELISABETH




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Sandras mat o kakor

En blogg där egenskapade recept och andras varvas med tankar om livet och dess mening. Bloggen tar upp allt ifrån klassiska recept på drömmar till mer nyskapade som marshmallowbrownies. När det kommer till mat blandas snabba vardagsrecept med recept för helg och finare tillfällen. En blogg skapad av kärlek till det goda i livet, mat och bak.

RSS 2.0