Riktigt god gratäng!
Eftersom min mamma prenumererar på Hemmets Veckotidning så får jag dem när hon är klar, det kan tyckas att jag är lite väl ung för att läsa dessa tidningar men det har jag gjort i över 15 år, mycket tack vare att mormor min var också ett fan av veckotidningar. Nu läser jag dem oftast mest för receptens skull men det finns en hel del annat också som är intressant. Dagens recept kommer i alla fall från denna tidning och jag måte säga att det blev jättegott! Så jag kan varmt rekommendera detta recept och åter igen så är det lövbiff som används. Hade detta i frysen och tyckte det var ypperligt att jag hittade detta recept i förra veckans tidning. Så har du slut på fantasi, våga prova detta! Jag lovar att det kommer bli en hit och gratängen går att severa både till pasta och ris. Jag kokade fullkornspasta till men jag tror faktiskt att nästa gång blir det ris.
Lövbiffsgratäng med paprika (4port)
ca 500g Lövbiff
2 msk Soya
2 msk Kalvfond
1 hackad vitlöksklyfta
1 Purjolök
150g Svamp
1 röd paprika
1 gul paprika
Sås:
3 dl Matgrädde
2 dl Krossade tomater
1 tsk Paprikapulver
1tsk Sambal Oelek
Riven ost
1. Strimla lövbiffen och blanda köttet med soya, fond och vitlök.
2. Strimla purjolöken, skiva svampen och paprikorna. Stek detta i smör i en stekpanna.
3. Sås: Blanda ingredienserna i en kastrull och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg hälften av grönsakerna i botten av en ugnsform. Lägg lövbiffen ovanpå (behöver ej brynas) och sedan sedan resten av grönsakerna. Häll på såsen och strö riven ost över. Sätt in i ugnen ca 20 min på 225 grader.


URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Gott!