Kubbarnas rike
En kaka..eller äre en bulle..hm, jag säga kaka, som enligt mig hör sommaren till är kubb. Denna lite torra kaka men den där lilla smaken av bittermandel har något speciellt som i alla fall retar min gom. Nybakad kubb med att glas kall mjölk går inte av för hackor. Detta recept har jag fått från en gammal kollega vid namn Elisabeth och säkerligen har hon fått det av någon annan eftersom det står ett annat kvinnonamn på receptet.

Kubb
36st
250 g mjukt margarin
3 dl socker
1 ägg
2 1/4 dl mjölk
1 krm bittermandelolja
3 tsk bakpulver
13 dl mjöl
Pärlsocker
Arbeta ihop ingredienserna till en deg, dela i 3 delar och rulla ut till längder, 24 cm. Skär 2 cm tjocka skivor. Forma en aning och lägg på plåt. Strö Pärlsocker över och grädda ca 10 min på 225 grader.
Lycka till!
