Lyxlaxmiddag
Laxen till denna middag har jag fångat själv! Nä skoja bara.... den är köpt ute i Skeppsmalen och det är otroligt vad man känner skillnad på smak och konsistens i jämförelse med den lax man köper i butik! Idag har jag provar ett nytt recept och jag måste säga att det blev jättegott trots att jag var lite skeptisk från början.

Viltlax
Ca 600g lax
En purjolök
En burk champinjoner
Salt o peppar
2 tsk timjan
2 tsk krossade enbär
3 dl matgrädde
En klick dijonsenap
2 msk kalvfond
1 msk kantarellfond
2 msk lingonsylt
Potatis
Skär laxen och purjolöken i bitar. Lägg purjolöken i botten på en ugnsform och strö lax och svamp ovanpå. Salta, peppra och tillsätt timjan o enbär. Blanda grädde med fond och resterande ingredienser och häll ovanpå fisken. In i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter. Du kan blanda i lite Maizena i grädden för att få en tjockare sås eftersom fisken o svampen avger en viss vätska.
Lycka till!
