Lyxlaxmiddag

Laxen till denna middag har jag fångat själv! Nä skoja bara.... den är köpt ute i Skeppsmalen och det är otroligt vad man känner skillnad på smak och konsistens i jämförelse med den lax man köper i butik! Idag har jag provar ett nytt recept och jag måste säga att det blev jättegott trots att jag var lite skeptisk från början.

Viltlax 
Ca 600g lax
En purjolök
En burk champinjoner
Salt o peppar
2 tsk timjan
2 tsk krossade enbär
3 dl matgrädde
En klick dijonsenap
2 msk kalvfond
1 msk kantarellfond
2 msk lingonsylt

Potatis

Skär laxen och purjolöken i bitar. Lägg purjolöken i botten på en ugnsform och strö lax och svamp ovanpå. Salta, peppra och tillsätt timjan o enbär. Blanda grädde med fond och resterande ingredienser och häll ovanpå fisken. In i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter. Du kan blanda i lite Maizena i grädden för att få en tjockare sås eftersom fisken o svampen avger en viss vätska.

Lycka till!





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Sandras mat o kakor

En blogg där egenskapade recept och andras varvas med tankar om livet och dess mening. Bloggen tar upp allt ifrån klassiska recept på drömmar till mer nyskapade som marshmallowbrownies. När det kommer till mat blandas snabba vardagsrecept med recept för helg och finare tillfällen. En blogg skapad av kärlek till det goda i livet, mat och bak.

RSS 2.0