Tacopaj

Eftersom det i fredags blev tacos här hemma passade jag på att göra en rejäl laddning med köttfärs för att kunna göra en tacopaj idag. Gör en dubbel sats som jag så får familjen över till lunch eller middag kommande dag!

Tacopaj
300g margarin
4 dl mjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk paprikapulver
En dutt salt.
4 msk vatten

500g köttfärs
2 st röd paprika
En burk majs
En stor burk champinjonerna
80g tacokrydda
Svartpeppar

7 dl creme fraiche

2 st tomater
Riven ost (vanlig och mozarella)

Smula ihop smör i mjöl o kryddor. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en långpann eller ugnsform ca 40x25cm. Nagga med en gaffel och ställ kallt ca 30 min. Förgrädda sedan ca 12 min på 225 grader.

Stek köttfärsen och tillsätt tacokrydda na o peppra. Hacka paprikan och tillsätt den tillsammans med majs och svamp. Låt puttra 5 min.

Ta ut den gräddade pajdegen och täck med köttfärsen. Bred ut creme fraichen ovanpå och lägg på skivade tomater. Toppa med riven ost. Grädda ca 25 min tills osten fått fin färg.

Servera med en grön sallad.

Smaklig måltid!

ɑ n n i k ɑ
2015-08-23 @ 21:33:34
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Mumsigt :D




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Sandras mat o kakor

En blogg där egenskapade recept och andras varvas med tankar om livet och dess mening. Bloggen tar upp allt ifrån klassiska recept på drömmar till mer nyskapade som marshmallowbrownies. När det kommer till mat blandas snabba vardagsrecept med recept för helg och finare tillfällen. En blogg skapad av kärlek till det goda i livet, mat och bak.

RSS 2.0