Knäckande rabarberpaj

I eftermiddag har vi haft en vän och hans familj på middag. Han flyttade ner till Sala för snart 2 år sedan och bildat familj där nere. Nu är de här uppe i Övik på semester så det var otroligt roligt att de kom på middag och jag fick snusa och nypa lite på William, 7 månader. Till middag bjöds det på grillat i form av kycklingspett och grillat kött, baconlindad sparris och majskolvar. Till efterrätt knäckig rabarberpaj, vilket är ett recept jag tänker dela med mig av här!

Knäckig rabarberpaj med banan

2 dl Havregryn
2 dl Socker
1, 75 dl Mjöl
0, 5 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
125 g Smör
0, 5 dl Sirap
0, 5 dl Grädde

Rabarber
3 små bananer

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Smält smör tillsammans med grädde och sirap.
3. Blanda ihop allt i bunken.
4. Dela rabarbern i bitar och lägg i en pajform, strö över socker och lite potatismjöl om rabarbern varit fryst. 
5. Lägg skivade bananer ovanpå och bred ut smeten över.
6. Grädda i 40 min på 150 grader.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Sandras mat o kakor

En blogg där egenskapade recept och andras varvas med tankar om livet och dess mening. Bloggen tar upp allt ifrån klassiska recept på drömmar till mer nyskapade som marshmallowbrownies. När det kommer till mat blandas snabba vardagsrecept med recept för helg och finare tillfällen. En blogg skapad av kärlek till det goda i livet, mat och bak.

RSS 2.0