Knäckande rabarberpaj
I eftermiddag har vi haft en vän och hans familj på middag. Han flyttade ner till Sala för snart 2 år sedan och bildat familj där nere. Nu är de här uppe i Övik på semester så det var otroligt roligt att de kom på middag och jag fick snusa och nypa lite på William, 7 månader. Till middag bjöds det på grillat i form av kycklingspett och grillat kött, baconlindad sparris och majskolvar. Till efterrätt knäckig rabarberpaj, vilket är ett recept jag tänker dela med mig av här!

Knäckig rabarberpaj med banan
2 dl Havregryn
2 dl Socker
1, 75 dl Mjöl
0, 5 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
125 g Smör
0, 5 dl Sirap
0, 5 dl Grädde
Rabarber
3 små bananer
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Smält smör tillsammans med grädde och sirap.
3. Blanda ihop allt i bunken.
4. Dela rabarbern i bitar och lägg i en pajform, strö över socker och lite potatismjöl om rabarbern varit fryst.
5. Lägg skivade bananer ovanpå och bred ut smeten över.
6. Grädda i 40 min på 150 grader.
