Bullbak
Eftersom min kära bror har flyttat hemifrån till egen lägga, ställde jag mig och bakade kanelbullar åt honom så att han har fika i frysen när rara syster kommer och hälsar på ;-) Bullar är faktiskt verkligen roligt att göra och går att variera i fyllning väldigt mycket. Men en nybakad kanelbulle med ett glas kallt mjölk det är goda grejer det!

Kanelbullar
Ca 40 st
50g Jäst
5 dl Mjölk
150g Smör (rumsvarmt)
1, 5 tsk Salt
1, 5 dl Socker
Ca 14 dl Mjöl
Smör
Socker
Kanel
1 Ägg
Pärlsocker
1. Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i assistentbunken. Rör ut med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken.
2. Tillsätt socker och salt. Häll i mjölet lite eftersom medan assistenten går tills en blank och smidig deg bildas.
3. Klicka i smöret och låt det arbetas in i degen.
4. Låt jäsa under handduk ca 35 min. Ta upp på bakbord och knåda in mer mjöl om så behövs. Dela degen i två delar.
5. Kavla ut delarna till rektanglar och bred på mjukt smör, strö socker och kanel över.
6. Rulla försiktigt ihop till en rulle, försök att göra så tät du kan, ger bättre resultat.
7. Skär ca 2 cm tjocka bullar. Stoppa änden in under bullen och lägg i bullform på plåt. Får plats 15 st på en plåt. Låt jäsa ca 30 min under duk. Låt gärna stå på spisen då värmen hjälper till.
8. Sätt igång ugnen på 250 grader.
9. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker på.
10. Grädda på 250 grader i ca 8 min. Håll koll! Ta ut och låt svalna.
