Smörgåstårta ala Sandra
I helgen fyllde sambon år så då tog jag tillfället i akt och gjorde en smörgåstårta. Gräddtårta är också väldigt gott men jag tror smörgåstårta ändå vinner enligt mig. Tidigare har jag gjorr en smörgåstårta med polarbröd och fisk o skaldjursfyllning men denna gång komponerade jag ihop en helt ny! Enligt de som åt kunde de def tänka sig att äta den igen och vissa tog om faktiskt! Så det anser jag vara ett bra tecken på att jag lyckats.


Smörgåstårta ala Sandra
Ca 16 bitar
Fyllning 1
1 kg kyckling, innerfile
100g Soltorkade tomater
1 Rödlök
Salt o peppar
Kycklingkrydda
400g Philadelphia ost
3 dl Majonnäs
1 msk Dijonsenap
Fyllning 2
1 ask Baconost
2 pkt Bacontärningar
Fyllning 3
4 st Morötter
1 Purjolök
5 dl Creme fraiche
Salt o peppar
40st Franskskivor (Jättefranska)
Dekoration
300 g Philadelphia ost
Ca 3 st Kycklingfiléer
5 st Ägg
Sallad
1 Röd Paprika
Gurka
Körsbärstomater
1. Hacka kycklingen i små bitar, stek och krydda. Låt svalna.
2. Stek baconet och låt svalna.
3. Skala och riv morötterna på den grova sidan av rivjärnet. Strimla purjolöken. Blanda tillsammans med creme fraiche och smaka av med salt o peppar.
4-5 Blanda Philadelphiaosten, majonäsen och senapen med kycklingen. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Smaka av med kryddor.
6. Skär bort kanterna på brödet och lägg ihop dem omlott på tex en bricka, detta gör att den håller ihop bättre.(se bild).
7-8-9-10. Bred på Fyllning 1. Lägg på nytt lager bröd och fortsätt med Fyllning 2. Upprepa med Fyllning 3 och avsluta överst med ett till lager bröd.
11. Bred ett tunt lager med Philadelphiaost över hela tårtan.
12. Hacka salladen fint.
13. Skiva den redan stekta kycklingen.
14. Koka äggen, låt svalna, skala och skär dem i 4 delar.
15. Skär tomat o gurka. Hacka paprikan fint.
Dekorera efter egen fantasi eller utifrån nedan bild. Lycka till!


den här smörgåstårtan hade jag turen att få smaka på. tog tom om.Den var jättegoood !! Bra ihopsatt.