Vitlöksdoftande köttfärslasagne

Eftersom jag hade lasagneplattor kvar sedan förra gången jag gjorde lasagne och färsk pasta inte håller sig lika länge som "torkade". Blev det idag till att göra lasagne, denna gång med köttfärs och klassisk bechamelsås. Dock lite pimpad med både paprika, svamp, majs o VITLÖK! Denna fantastiska lök kan göra den tråkigaste av maträtter otroligt mycket godare. Dock ska man tänka på när man äter den enligt vissa men va tusan, det är gott! Andedräkten är en världslig sak ;-) Nu har jag gjort en STOR långpanna för att det ska bli många matlådor, så vill ni göra mindre så skulle jag rekomendera att ni drar av ca en tredjedel till en vanlig långpanna.

Vitlöksdoftande köttfärslasagne
1 kg Köttfärs
2 st Röda paprikor
2 burkar svamp
1 burk majs
En stork burk pastasås
Ca 3 st vitlöksklyftor
Salt o peppar
2 msk Kalvfond

Sås:
100g smör
Mjöl
1, 3 l Mjölk
Salt
1-2 nävar riven ost

4 förpackningar färsk pasta

1. Stek köttfärsen, krydda.
2. Hacka paprikan och tillsätt den, svampen och majsen med köttfärsen. Pudra mjöl över och slå på pastasåsen och tillsätt vatten till bra konsistens. Smaka av med kryddor och tillsätt kalvfond.
3. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop smöret med mjölet och häll i mjölken lite i taget och vispa samtidigt så att det blir en klumpfri sås. Smaka av med salt och he i osten. Var noga med att röra såsen hela tiden, den bränns lätt!
3. Varva plattor, köttfärssås o bechamel i långpannan o avsluta med riven ost.
4. Grädda på 200 grader i ca 30 min.





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Sandras mat o kakor

En blogg där egenskapade recept och andras varvas med tankar om livet och dess mening. Bloggen tar upp allt ifrån klassiska recept på drömmar till mer nyskapade som marshmallowbrownies. När det kommer till mat blandas snabba vardagsrecept med recept för helg och finare tillfällen. En blogg skapad av kärlek till det goda i livet, mat och bak.

RSS 2.0