Havtornspannacotta

Igår hade jag ett flertal goa personer på middagsbesök. Det blev både trångt o varmt i köket men jag tror att det blev en lyckad bjudning i alla fall. Hade tänkt att altanen skulle gå och värma upp men det var bara o inse att det inte gick efter flera försök tidigare i veckan. Till middag blev det helstekt marinerad fläskfile och vitlökdoftande potatisgratäng med balsam o rosmarinsås. Detta inlägg kommer dock att handla om desserten! Det blev havtornspannacotta eftersom jag har den stora äran att ha ett sådant träd i min trädgård. Riktigt gott blev det och receptet är tagit från tidningen hembakat.

Havtornspannacotta 
4-5 port

5 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
3 st gelatinblad

250g havtorn
1 dl socker
2 st gelatinblad

Lägg gelatinbladen i vatten. Koka upp grädden med sockret o tillsätt vaniljsockret. Låt småkoka I några minuter. Ta av från plattan, krama ur gelatinet och tillsätt dessa och rör om. Häll upp i dessertglas och låt stå kallt i minst 2 timmar.

Lägg gelatinet i blöt. Tina havtornen och lägg i en kastrull tillsammans med socker och låt koka i 5 minuter. Mosa sedan bären med en gaffel i en sil för att få ur all smak. Blanda i gelatinet och låt svalna något innan du häller det ovanpå pannacotta. Låt stelna i kyl minst 2 timmar.






Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Sandras mat o kakor

En blogg där egenskapade recept och andras varvas med tankar om livet och dess mening. Bloggen tar upp allt ifrån klassiska recept på drömmar till mer nyskapade som marshmallowbrownies. När det kommer till mat blandas snabba vardagsrecept med recept för helg och finare tillfällen. En blogg skapad av kärlek till det goda i livet, mat och bak.

RSS 2.0