Oxrullader

Vi hade middagsgäster idag, Ida, Stefan och söta Freja på 7 månader. Gav mig på att göra nåt jag faktiskt aldrig har gjort, oxrullader. Lövbiff gör jag oftast gryta av men måste säga att jag tyckte att detta blev väldigt gott så dessa ska jag göra fler gånger. Receptet är hämtat från Ica.se

Oxrullader
4 port

600g Lövbiff
Dijonsenap
1 pkt bacon
3 st Saltgurkor
1 rödlök
Vatten
2 st buljongtärningar
4 dl grädde
2 msk Svartvinbärsgele 
Maizena
Salt o peppar

Potatis

1. Dela baconet i bitar. Skär gurkan i stavar och gör klyftor av löken.
2. Om lövbiffen är stor, dela i två. Bred på senap och lägg bacon, gurkstav o lökklyfta på och rulla ihop. Sätt fast med tandpetare.
3. Bryn i smör i en stekpanna o lägg över i en panna.
4. Täck köttet med vatten och smula ner buljong tärningarna. Låt småkoka i ca 30 min eller tills tandpetare går lätt att ta bort. 
5. Lyft upp alla rullader och ta bort tandpetarna  och håll varmt under folie.
6. Tillsätt grädden i buljongen och koka upp. Red av och smaka av med gelé och salt o peppar. Ev lite soya. 
7. Servera med potatis, grönsaker o gelé. Pressgurka är även gott till!

Lycka till!






Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Sandras mat o kakor

En blogg där egenskapade recept och andras varvas med tankar om livet och dess mening. Bloggen tar upp allt ifrån klassiska recept på drömmar till mer nyskapade som marshmallowbrownies. När det kommer till mat blandas snabba vardagsrecept med recept för helg och finare tillfällen. En blogg skapad av kärlek till det goda i livet, mat och bak.

RSS 2.0