Oxrullader
Vi hade middagsgäster idag, Ida, Stefan och söta Freja på 7 månader. Gav mig på att göra nåt jag faktiskt aldrig har gjort, oxrullader. Lövbiff gör jag oftast gryta av men måste säga att jag tyckte att detta blev väldigt gott så dessa ska jag göra fler gånger. Receptet är hämtat från Ica.se

Oxrullader
4 port
600g Lövbiff
Dijonsenap
1 pkt bacon
3 st Saltgurkor
1 rödlök
Vatten
2 st buljongtärningar
4 dl grädde
2 msk Svartvinbärsgele
Maizena
Salt o peppar
Potatis
1. Dela baconet i bitar. Skär gurkan i stavar och gör klyftor av löken.
2. Om lövbiffen är stor, dela i två. Bred på senap och lägg bacon, gurkstav o lökklyfta på och rulla ihop. Sätt fast med tandpetare.
3. Bryn i smör i en stekpanna o lägg över i en panna.
4. Täck köttet med vatten och smula ner buljong tärningarna. Låt småkoka i ca 30 min eller tills tandpetare går lätt att ta bort.
5. Lyft upp alla rullader och ta bort tandpetarna och håll varmt under folie.
6. Tillsätt grädden i buljongen och koka upp. Red av och smaka av med gelé och salt o peppar. Ev lite soya.
7. Servera med potatis, grönsaker o gelé. Pressgurka är även gott till!
Lycka till!
